El Mobile World Congress a Rupit

JA s’ha acabat la setmana en que s’han presentat a tot el món les grans novetats tecnològiques que se suposa ens han de canviar la nostra forma de viure. I no seré jo qui ho negui: després de participar els darrers anys al MWC presentant innovacions tecnològiques “made in Catalonia” m’he fet una bona idea de la trascendència d’aquesta fira per Barcelona, Catalunya i per tot el món.

Però aquest any l’he passat físicament i mentalment molt lluny del brugit de la fira. De Barcelona a Rupit ens separen 134Km, 1Km en vertical i 16.000 persones menys per quilòmetre quadrat amb qui em puc creuar… Una distància ideal per reflexionar sobre el progressiu impacte de les noves tecnologies a un entorn rural – mooolt rural – com el de Rupit, un impacte del qual avui m’hi sento protagonista.

I és que una cosa són els grans titulars del MWC amb les seves novetats, i l’altra és quan aquestes novetats tecnològiques s’escamparan arreu. Entre una cosa i l’altra poden passar molts anys. I un bon exemple és Rupit Viu, que ha fet arribar el comerç electrònic al turisme rural 20 anys després de la irrupció d’aquesta tecnologia. I és difícil fer-ne d’aquesta fita una notícia però la seva trascendència és indubtable: amb aquestes tecnologies correctament implantades s’obren noves possibilitats que Rupit Viu posa a l’abast de tota la comarca. Un bon exemple és la col·laboració amb la Caminada de Rupit i Pruit d’aquest any que ofereix com a novetat la possiblitat d’inscriure’s prèviament via internet, recolzant-se sobre la plataforma e-commerce de Rupit Viu.

I per acabar una reflexió molt suggerent: aquesta innovació tecnològica ha arribat per contribuir a la pervivència de l’essència del que és Rupit i el Collsacabra – un entorn únic en els seus valors naturals, socials i culturals – i no pas per canviar la nostra forma de viure.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.