Primera víctima mortal de la temporada a Rupit

Rupit i Pruit, 20 de febrer de 2014
Enviat especial

Les alarmes han saltat quan a les 17.37h del dia d’avui el ciclista LV ha avisat a les autoritats municipals que s’ha trobat el cos, ja sense vida, de la innocent víctima, estesa enmig del camí de Sant Joan de Fàbregues. LV ha explicat que al principi, donat el seu deteriorat estat, no l’havia reconeguda, però que en fixar-se amb el seu vestit llampant de seguida ha pensat en el pitjor.

Les primeres informacions indiquen que la víctima tot just feia les primeres passes després de passar sota bon redòs els mesos més freds d’hivern. Una actitud que les seves ex-companyes han considerat com precoç ha esdevingut fatal. Possiblement animada per les agradables temperatures que aquests dies estem gaudint, la Salamandra ha sortit de l’interior del bosc per creuar el camí de Sant Joan de Fàbregues, en el mateix moment que un vehicle de motor passava per allà. L’encontre ha estat mortal per la Salamandra.

L'accident ha ocorregut prop de Sant Joan de Fàbregues
Una parella de mallerengues carboneres, testimonis dels fets i sensiblement afectades, asseguren que el vehicle circulava a una velocitat inadequada i de forma despreocupada cap el seu entorn més immediat. Les testimonis no han pogut retenir la matrícula donat que les mallerengues no es regeixen sota el sistema decimal humà. “Després de l’homicidi el vehicle ha fugit sense oferir socors a la innocent víctima” afirmava horroritzada una fagina a qui els crits han despertat del seu son diürn.

Tot sembla indicar que la salamandra ha mort a l’instant, aixafada per una de les rodes del monstruós vehicle i s’ha convertit així en la primera víctima mortal d’aquesta temporada. Una temporada que ja ha començat i que permetrà descobrir salamandres per la zona de Rupit i el Collsacabra. Per això es prega a tots els conductors que extremin la precaució quan circulin per aquesta zona. Guillem Massa, biòleg de l’associació Paistratges Vrius, després d’intentar en debades de reanimar la víctima, ha afirmat “l’exemplar mort és una salamandra comuna possiblement de la subespècie terrestris, extrem que l’autòpsia haurà d’aclarir”. En qualsevol cas es tracta d’un exemplar d’una espècie protegida a Catalunya, fet que fa encara més greu el salvatge homicidi.

ACTUALITZACIÓ DE DARRERA HORA

Fonts policials han indicat que no s’ha pogut identificar el conductor, sembla ser que podries ser tu o jo mateix, o sigui que si us plau, quan vinguis a Rupit pren consciència que en aquests boscos hi viuen nombroses espècies que mereixen ser valorades i cuidades. Condueix amb calma, gaudeix de l’entorn i estigue’n ben atent perquè en qualsevol moment pot aparèixer davant teu una espècie protegida, és la nostra elecció decidir si volem gaudir-ne observant-la o perdre la fabulosa oportunitat i contribuir a la seva desaparició.

La imatge presa pel ciclista

La víctima innocent
La víctima innocent Desitgem que la difusió d'aquesta imatge ajudi a evitar aquests accidents
Recent Posts

Comments

  • Pau Garcia-Milà
    Respon

    Us acompanyo en el sentiment. Tot i que jo diria que era un platan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.